Σημεία ενδιαφέροντος
ΠΛΑΤΕΙΑ
με υπέροχη θέα στη γύρω περιοχή, (Τζουμέρκα, Άγραφα, Άραχθο ποταμό, Αμβρακικό κόλπο και λίμνη Πουρναρίου).
Ι. Ναός ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Ο μεταβυζαντινός Ναός ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ στην πλατεία. Ο επιβλητικός αυτός ναός ο οποίος κτίστηκε το 1804 είναι ρυθμού θολωτής βασιλικής με τρούλο, φέρει πλακόστρωτη στέγη, περίτεχνο ξυλόγλυπτο τέμπλο και πανύψηλο καμπαναριό. Στηρίζεται δε σε οχτώ σπονδυλωτές πέτρινες κολώνες
Ι. Ναός ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ο Ναός ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ στο συνοικισμό Περδικαρίου, χτισμένος το 1803, απομεινάρι παλιού Μοναστηριού με ωραίο ξύλινο τέμπλο και τοιχογραφίες.
Ι. Ναός ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ
Το ξωκλήσι του ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ χτισμένο το 1650 με αξιόλογες τοιχογραφίες.
Η περιοχή «ΜΠΙΣΤΟΥΡΑ» πάνω από το κέντρο του χωριού με δάσος από πεύκα και άλλα δέντρα, γραφικά μονοπάτια και απέραντη θέα από δυο περίοπτες θέσεις: Το Ξάγναντο στην «Πέτρα Τράκαλη» και το «παρατηρητήριο» σε υψόμετρο 860 μ..
ΡΟΔΑΥΓΗ – ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ
Η διαδρομή ΡΟΔΑΥΓΗ – ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ στο βουνό, με θέα τη Ροδαυγή, την κοιλάδα του Αράχθου ποταμού, τη λίμνη Πουρναρίου, τα Τζουμέρκα, τα Άγραφα και τον Αμβρακικό κόλπο.
ΑΡΧΑΙΟ ΤΕΙΧΟΣ
Το ΑΡΧΑΙΟ ΤΕΙΧΟΣ (Αθήναιον) στη θέση «Μανουρά» ή «Τσουγκρί» στο Κακολάγκαδο, (300 μ. πάνω από τη βρύση της Αγ. Παρασκευής).
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Το ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ της Εκκλησίας με έκθεση παλαιών φωτογραφιών, στην πλατεία.
ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΨΥΧΉΣ
Ο ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΨΥΧΉΣ στον συνοικισμό Άμμου, δίπλα στη λίμνη, (για τους καλοκαιρινούς μήνες).
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Το Λαογραφικό Μουσείο ξεκίνησε να λειτουργεί το 1995. Σε αυτό εκτίθενται εργαλεία και αντικείμενα από τις γεωργικές και κτηνοτροφικές ασχολίες των κατοίκων του χωριού και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επισκέπτες.
ΠΗΓΗ ΜΠΕΣΙΚΟΥ – ΑΡΑΠΗ
Ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του χωριού είναι η πηγή Μπέσικου-Αράπη σε ρεματιά κοντά στο κέντρο (300 μ.) με θεόρατα πλατάνια και νερόμυλο. Εκεί επί Τουρκοκρατίας οι Ροδαυγιώτες και οι Τούρκοι έδωσαν το λόγο τους, δηλαδή «μπέσα» ότι θα ζουν ειρηνικά. Εξού και η ονομασία «Μπέσικο».
ΚΑΚΟΛΑΓΚΑΔΟ
Το Κακολάγκαδο είναι μία βαθιά και απότομη χαράδρα 2χλμ. βόρεια του κέντρου του χωριού, όπου προ αμνημονεύτων χρόνων (1200 – 1300) εκεί ήταν χτισμένο το χωριό. Μία μεγάλη κατολίσθηση ήταν η αιτία να καταστραφεί το χωριό και να μεταφερθεί στη σημερινή θέση κι έτσι τώρα το Κακολάγκαδο συνδέεται με διάφορους μύθους και θρύλους.