ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΣΧΑ 2022

Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, στις 19.00 η ώρα, τραγουδήθηκαν τα «Τραγούδια του Λαζάρου», στο Χαγιάτι του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, συνεχίζοντας και αναδεικνύοντας την παράδοση τόσων ετών του τόπου μας, υπό την καθοδήγηση του Λαογράφου κ. Κομζιά Γεωργίου. Το δρώμενο κατέγραψε ομάδα μελών του Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών.
Επιπλέον, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι τα «Τραγούδια του Λαζάρου» του χωριού μας προκρίθηκαν κατά την 1η φάση ένταξης στο Εθνικό Ευρετήριο Άϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδος κατόπιν ενεργειών του Συλλόγου μας και της κ. Αιμιλίας Κοκκινέλη Συμβούλου Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Τη Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2022 και ώρα 19:30, τραγουδήθηκαν «Τα Πάθη του Χριστού» στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής από μέλη του Συλλόγου, χωριανούς και επισκέπτες της Ροδαυγής μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 2022

Τη Δευτέρα 2 Μαϊου 2022 και ώρα 11:00 συγκεντρωθήκαμε στην αρχή του πλακόστρωτου του χωριού μας και ξεχυθήκαμε στις εξοχές, για να «πιάσουμε τον Μάη».
Διαλέξαμε από τη στολισμένη φύση τα πιο όμορφα λουλούδια και πλέξαμε το μαγιάτικο στεφάνι, ακολουθώντας τη διαδρομή προς το πευκοδάσος του χωριού μας και τη Φανερωμένη!
Παράλληλα, κρατήσαμε και το Φυτολόγιό μας, για να καταγράψουμε τα λουλούδια και τα φυτά που συναντήσαμε. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σταθήκαμε στις άγριες ορχιδέες, που στο χωριό μας λέγονται Απρίλης και Μάης (κίτρινου και ροζ χρώματος αντίστοιχα) και ανήκουν στην κατηγορία των προστατευόμενων ειδών.
Είχαμε την τιμή και τη χαρά να συμμετέχουν στις πρωτομαγιάτικες δράσεις μας και μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας. Τους ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή τους και για την επίσκεψή τους στο χωριό μας!

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.