Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών δράσεων «Ροδοφέγγαρο» 2022 υλοποιήθηκαν πολλές και ποικίλου περιεχομένου δράσεις:

Περιβαλλοντικές δράσεις

Την Τρίτη 2 και την Πέμπτη 4 Αυγούστου η νεολαία της Ροδαυγής πρωτοστάτησε στις περιβαλλοντικές δράσεις του Συλλόγου, όπως στο καθάρισμα της βρύσης Περδικαρίου, στο βάψιμο ξύλινων παγκακιών καθώς και στο ασβέστωμα τοιχίων.
Ευχαριστούμε τους εθελοντές του χωριού μας, μικρούς και μεγάλους, για τη συμμετοχή τους!

Παρατήρηση του έναστρου ουρανού της Ροδαυγής

Την Τετάρτη 3 Αυγούστου είχαμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχτούμε στη Ροδαυγή τον Πρόεδρο του 8ου Παραρτήματος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου “Αστρολάβος” στην Άρτα κ. Δημήτριο Τζούβα καθώς και πολλούς/ες φίλους/ες και επισκέπτες/τριες του χωριού μας, μικρούς και μεγάλους, και να παρατηρήσουμε τον έναστρο ουρανό! Μερικά σύννεφα δε μας πτόησαν καθόλου και απολαύσαμε μια μοναδική βραδιά αστροπαρατήρησης! Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα, αλλά και μας δίνει ώθηση, ώστε να συνεχίζουμε το έργο μας με βασικό άξονα τον πολιτισμό! Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Τζούβα για την προθυμία, το ενδιαφέρον του καθώς και τις πολύτιμές γνώσεις που μοιράστηκε μαζί μας!

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Την Κυριακή 7 Αυγούστου, έλαβε χώρα μια ξεχωριστή εκδήλωση για τη Μικρασιατική Καταστροφή (σε συνεργασία με την Αδελφότητα Ροδαυγής Άρτας).


Αθλητικές δραστηριότητες

Από τη Δευτέρα 8 Αυγούστου έως και το Σάββατο 20 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν διάφορες αθλητικές δραστηριότητες (παιδικά αθλητικά παιχνίδια, τουρνουά μπάσκετ και ποδοσφαίρου, ποδηλατοδρομία-ποδηλατικά παιχνίδια και Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού) με υπεύθυνο τον κ. Χρήστο Ζαρκάδα, τον οποίο ευχαριστούμε για την άψογη διοργάνωσή τους!
Επιπλέον, να αναφέρουμε ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος, στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων, ανταποκρίθηκε άμεσα και υλοποίησε την ιδέα παιδιών για τη δημιουργία μπλουζών με τα ονόματά τους.
Σας ευχαριστούμε όλους/ες για την ενεργό συμμετοχή σας και ιδιαιτέρως τα παιδιά, μικρότερα και μεγαλύτερα, που συμμετείχαν και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους!

Εκδρομή Παξοί-Αντίπαξοι

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η εκδρομή του Συλλόγου μας σε Παξούς-Αντίπαξους την Τρίτη 9 Αυγούστου. Ευχαριστούμε που μας τιμήσατε με τη συμμετοχή σας!

Περίπατοι σε Περδικάρι-Άμμο και Φανερωμένη, δράσεις ευεξίας

Πραγματοποιήθηκαν στις 11 και 13 Αυγούστου, για τους/τις πιο τολμηρούς/ές μας φίλους/ες, περίπατοι σε Περδικάρι-Άμμο και Φανερωμένη καθώς και δράσεις ευεξίας με την καθοδήγηση της κ. Έλλης Λέχου.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Παρουσιάσεις βιβλίων

«Ο κύκλος του χορού»

Ίσως οι καιρικές συνθήκες να μην ευνόησαν τον αρχικό προγραμματισμό για την υλοποίηση της παρουσίασης του βιβλίου της κ. Χρυσούλας Βαγγέλη-Κομζιά «Ο κύκλος του χορού» την Παρασκευή 12 Αυγούστου στον παραδοσιακό ξενώνα «Μαρούσιω», ωστόσο βρέθηκε λύση και όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη και η παρουσίαση του βιβλίου έλαβε χώρα μέσα σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα. Ευχαριστούμε το Καφέ-Εστιατόριο «Αλωάδες» για τη φιλοξενία! Ευχαριστούμε τον κ. Βασίλειο Ψαθά τον Αντιπεριφερειάρχη, που μας τίμησε με την παρουσία του, καθώς και όλους και όλες τους/τις συγχωριανούς/ές και φίλους/ες, που παρευρέθηκαν!
Καλοτάξιδο, Χρυσούλα, το βιβλίο σου! Σε ευχαριστούμε για την όμορφη βραδιά! Καλή συνέχεια στα επόμενα λογοτεχνικά σου βήματα!

«Το Αρτινό Λαϊκό Χοροστάσι»

Το Σάββατο 13 Αυγούστου στα γραφεία του Συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου του κ. Γεωργίου Κομζιά, «Το Αρτινό Λαϊκό Χοροστάσι». Για το βιβλίο μίλησε ο κ. Χρήστος Μέγας, την εκδήλωση συντόνιζε η κ. Ελένη Παπαβασιλείου, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η κ. Έλλη Λέχου. Μια παρουσίαση που άγγιξε ευαίσθητες χορδές του κοινού μιλώντας για μια από τις Τέχνες, τον χορό! Συγχαρητήρια στον συγγραφέα για την τόσο επίπονη και συστηματική έρευνα που έκανε, ώστε να μας προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!
Καλοτάξιδο, Γιώργο!
Ευχαριστούμε όλους/ες τους παρευρισκομένους/ες για την τιμή που μας κάνατε!

Εγκαίνια Βιβλιοθήκης-Κέντρου Πολιτισμού με την ονομασία «Κωνσταντίνος Α. Διαμάντης»

Το Σάββατο 13 Αυγούστου 2022 στα γραφεία του Συλλόγου μας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης-Κέντρου Πολιτισμού με την ονομασία «Κωνσταντίνος Α. Διαμάντης». Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Ιωάννα Αναστασίου, συγγενής του Κωνσταντίνου Α. Διαμάντη του ιστορητή, η οποία μας παρουσίασε στοιχεία της βιογραφίας και του έργου του συγγραφέα με έναν ιδιαίτερα άμεσο και συγκινητικό τρόπο! Επιπλέον, για την εμβληματική αυτή κίνηση του Συλλόγου μίλησε η Πρόεδρός του κ. Μαρία Παπαβασιλείου, η οποία σημείωσε τη σημαντικότητα αυτής της ενέργειας αναφορικά με τη διάσωση του πλούτου της υπάρχουσας Βιβλιοθήκης του Συλλόγου, τον εμπλουτισμό της καθώς και της συνέχισή της μέσα από μία άλλη οπτική πολιτισμού, της εποχής που διατρέχουμε, με τη συμμετοχή όλων των συγχωριανών, φίλων και επισκεπτών. Χαιρετισμό απηύθυναν και οι κ.κ. Χρήστος Μέγας, Θεοφάνης Κίτσος, Χρήστος Σταύρου, Μαίρη Αράπη και Βασιλική Παρρά. Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας και τη στήριξή σας σε αυτήν την προσπάθεια του Συλλόγου να αποκτήσει η Βιβλιοθήκη του και τη διάσταση ενός ζωντανού Κέντρου Πολιτισμού με την ονομασία ενός ανθρώπου των Γραμμάτων, του συγχωριανού μας Κωνσταντίνου Α. Διαμάντη.

Ο Σύλλογος συνεχίζει την άοκνη προσπάθειά του και για τη δημιουργία ενός κατάλληλου χώρου για τη στέγαση της Βιβλιοθήκης-Κέντρου Πολιτισμού, ενώ ήδη έχουν δρομολογηθεί ορισμένες ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση με τη στήριξη της Κοινότητας Ροδαυγής και του Δήμου Αρταίων. Ευχαριστούμε όλους/ες, που βρίσκονται δίπλα μας σε αυτήν μας την προσπάθεια!

Βραβεύσεις μαθητών

Την Κυριακή 14 Αυγούστου στα γραφεία του Συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε η βράβευση των μαθητών (σημερινών φοιτητών), που κατάγονται από Ροδαυγή ή Πιστιανά και διακρίθηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις κατά το σχ. έτος 2020-2021. Το βραβείο που περέλαβαν σε έντυπη μορφή, συνοδευόταν και από χρηματικό ποσό, το οποίο για τον πρώτο βραβευθέντα διέθεσαν κάτοικοι του οικισμού Κερασίτσας, ενώ για τον δεύτερο βραβευθέντα διέθεσε συγχωριανή μας μαζί με τον Σύλλογό μας κατόπιν απόφασης του Δ.Σ.
Ευχόμαστε στους νεαρούς που βραβεύτηκαν καλή συνέχεια στις σπουδές τους και πάντα επιτυχίες!

Γενική Συνέλευση

Στο πλαίσιο της τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν θέματα, που απασχολούν τα μέλη του Συλλόγου και όχι μόνο, καθώς και να διατυπωθούν πολλές και διαφορετικές απόψεις αναφορικά με την καλύτερη δυνατή λειτουργία του Συλλόγου προς όφελος του πολιτισμού και της Ροδαυγής.
Ευχαριστούμε πολύ όλους/ες όσους/ες παρευρέθηκαν και συνέβαλαν σε μία εποικοδομητική συζήτηση!

Εθελονική αιμοδοσία

Την Κυριακή 14 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στην πλατεία του χωριού με σημαντική συμμετοχή του κόσμου. Σας ευχαριστούμε πολύ όλους/ες όσους/ες συμμετείχατε σε αυτή την ύψιστη πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο!

Εικαστικές δραστηριότητες

Είχαμε την τιμή και τη χαρά να συμμετέχει στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Συλλόγου μας ο κ. Κώστας Καλέντζης, ζωγράφος-μαθηματικός, ο οποίος μας παρουσίασε στις εισηγήσεις του καθώς και στα βιωματικά εργαστήρια (18-20 Αυγούστου), που τις ακολουθούσαν, μία διαφορετική οπτική της Τέχνης της ζωγραφικής. Η συμμετοχή ειδικά των παιδιών και σε αυτές τις δράσεις ήταν μεγάλη και ιδιαιτέρως συγκινητική! Μπράβο στα παιδιά!!!
Μπράβο και στον κ. Καλέντζη, που μας τίμησε με τη συμμετοχή του και μας μετέφερε σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο τις πολύτιμες γνώσεις του! Καλή συνέχεια στην καλλιτεχνική του δράση!

Εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022

«ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2022 – 10 ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ για ΝΕΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ»
Το Σάββατο 20 Αυγούστου στα γραφεία του Συλλόγου μας παρακολουθήσαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τις ευκαιρίες, που δίνονται στους/στις νέους/ες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με σπουδές, εργασία, ταξίδια εθελοντισμό και δράσεις αλληλεγγύης. Εισηγητής αυτής της εξαιρετικής παρουσίασης ήταν ο κ. Γκόλας Δημήτρης, Επικεφαλής του Europe Direct Ηπείρου, ο οποίος μας εξήγησε με εμπεριστατωμένο και κατανοητό τρόπο το θέμα και μας παρείχε το ανάλογο έντυπο υλικό. Τον ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις μας με ένα τόσο επίκαιρο θέμα και προσβλέπουμε και σε μελλοντικές συνεργασίες!
Το έντυπο υλικό βρίσκεται στα γραφεία του Συλλόγου μας από όπου μπορεί να το προμηθευτεί κάθε ενδιαφερόμενος/η κατόπιν επικοινωνίας με μέλη του Δ.Σ.