Την Κυριακή 16 Αυγ  στην πλατεία της Ροδαυγής  και κάτω από νόμιμες διαδικασίες έγινε ο Διοικητικός και Οικονομικός  απολογισμός  του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδαυγής για τα πεπραγμένα της τριετίας και  στη συνέχεια έγιναν οι αρχαιρεσίες  για την εκλογή νέου Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος  του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρήστος  Σταύρος στον Διοικητικό απολογισμό του αναφέρθηκε σε όλες τις δραστηριότητες  της τριετίας  επισημαίνοντας ότι « όλα αυτά τα χρόνια  εργαστήκαμε υπεύθυνα, μεθοδικά και με μεράκι  για τον πολιτισμό και την παράδοση και καταφέραμε η Ροδαυγή να είναι κέντρο πολιτιστικών εξελίξεων. Ό,τι κάναμε το κάναμε γιατί αγαπάμε αυτόν τον τόπο, με προσωπικό  και οικογενειακό κόστος, πέρα από την σωματική και ψυχολογική κούραση ».

Ο Σύλλογος μας,  ανέφερε, βρίσκεται σε  πολύ καλή πορεία  και αποτελεί  ζωντανό κύτταρο  της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης ορεινής περιοχής με τις συνεχείς δραστηριότητες και εκδηλώσεις  οι οποίες έχουν γίνει γνωστές πέρα από τα σύνορα του νομού Άρτας, με αποτέλεσμα  να προβάλλεται το χωριό μας και να υπάρχει συνεχής  επισκεψιμότητα,  πράγμα το οποίο δημιουργεί  ανάπτυξη  και τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Ο Πρόεδρος αφού ευχαρίστησε  τα μέλη  του Δ.Σ. για την  άριστη συνεργασία  και την υλοποίηση όλων των πεπραγμένων, έδωσε τον λόγο στον ταμία του Συλλόγου Νίκο Σταύρο, ο οποίος  έκανε τον οικονομικό απολογισμό, επισημαίνοντας  ότι ο Σύλλογος  στέκει όρθιος οικονομικά, χάρη στην σωστή διαχείριση και στον  καλό προγραμματισμό που είχαμε και ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν υλικά  και οικονομικά τον Σύλλογο  ντόπιους  και απόδημους Ροδαυγιώτες.

Στην  συνέχεια  πήρε το λόγο  η Μαρία Παπαβασιλείου, η οποία αναφέρθηκε στην προβολή του χωριού μας μέσου του Πολιτιστικού Συλλόγου  και παράλληλα έδωσε έμφαση  στην  αγροτουριστική ανάπτυξη που έχει  ανάγκη  η Ροδαυγή και στα έργα υποδομής.

Ο Σταύρος Οικονόμου  αναφέρθηκε στην μεγάλη προβολή  που έχει  πάρει το χωριό μας μέσου του Πολιτιστικού Συλλόγου και μέσου των μεγάλων εκδηλώσεων και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν όφελος τα καταστήματα του χωριού τα οποία θα πρέπει να  στηρίζουν  οικονομικά τον Σύλλογο.

Ο απερχόμενος  Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ανδρέας Μουργελάς  αναφέρθηκε στην συμμετοχή των ανθρώπων και στον εθελοντισμό που διέπει τα μέλη των φορέων της  Ροδαυγής  και αυτά έχουν θετικά αποτελέσματα, στόχος όμως είναι η συμμετοχή νέων ανθρώπων  στο νέο  Δ.Σ. για νέες ιδέες και προσφορά.

Στη συνέχεια μίλησε ο Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος εξήρε  το σημαντικό έργο και την μεγάλη προσφορά  του Πολιτιστικού Συλλόγου στη Ροδαυγή και τους ανθρώπους της  και η Αδελφότητα επιδιώκει την καλή συνεργασία τόσο με τον Πολιτιστικό Σύλλογο, όσο και  με τους υπόλοιπους  φορείς του χωριού.  Μπορούν είπε, να βοηθήσουν κάποιοι  εκπαιδευτικοί σε εικαστικές και άλλες δραστηριότητες των παιδιών  στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις χωρίς οικονομική επιβάρυνση, αρκεί να το δηλώσουν έγκαιρα..   Ακολούθησε διορισμός τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής  για την  υποβολή  υποψηφιοτήτων και την διενέργεια των εκλογών, αποτελούμενη από τον Σταύρο Οικονόμου ως πρόεδρο,  τη Θεανώ Γραμματικού  ως Γραμματέα και  τη Ρένα Αράπη ως ψηφολέκτη.

Ψήφισαν 114 μέλη. Άκυρα 3  Έγκυρα 111

Έλαβαν κατά σειρά:

Σταύρος Νικόλαος  του Ηλία        90  ψήφους

Σταύρος  Χρήστος του Ζαχ           78        «

Παπαβασιλείου  Μαρία του Χρ.    51        «

Πλαστήρας Βασίλειος του Νικ.     51        «

Μπαρτζώκα Ζωή του Πέτρου        49        «

Τσάγκας Χρυσόστομος του Ι.        41        «

Λάμπρη  Παναγιώτα  του Παν       36        «

Οι παραπάνω εκλέγονται ως τακτικά μέλη στο Δ.Σ. ενώ δεν υπάρχουν αναπληρωματικά.

Για την Ελεγκτική Επιτροπή  έλαβαν Σταύρος Οικονόμου 65 ψήφους,  Μάνος Ευάγγελος 46 ψήφους  και Μάνου Αλεξάνδρα 37. Εκλέγονται οι δυο πρώτοι

        Συγκροτήθηκε σε Σώμα,   στην συνεδρίαση της 20ης Αυγούστου 2015, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδαυγής “Η Αγία Παρασκευή”, που προέκυψε από τις εκλογές της 16ης Αυγούστου και έχει όπως παρακάτω:

Πρόεδρος:  Σταύρος Χρήστος

Αντιπρόεδρος:  Λάμπρη Παναγιώτα

Γ.Γραμματέας  Μπαρτζώκα Ζωή

Ταμίας:  Σταύρος Νικόλαος του Ηλία,

Τσάγκας Χρυσόστομος  του Ι. μέλος, υπεύθ.  Λαογραφ. Μουσείου και Χορευτικού 

Παπαβασιλείου Μαρία μέλος και υπεύθυνη τουριστικής προβολής

Πλαστήρας Βασίλειος μέλος.

Ευχές για καλή επιτυχία στο νέο ΔΣ του Συλλόγου.