Όπως έχει καθιερωθεί από το 2004, έτος συμπληρώσεως 200 χρόνων από την ανέγερση του Ναού της Αγ. Παρασκευής, έγινε και φέτος με τη συμμετοχή πολλών Ροδαυγιωτών και επισκεπτών η Λιτανεία – Πορεία της Ι. Εικόνας της Αγ. Παρασκευής το απόγευμα της 25ης Ιουλίου από τη βρύση του Κακολάγκαδου (περιοχή όπου προϋπήρχε ο ναός και εξαφανίστηκε ύστερα από μεγάλη κατολίσθηση), μέχρι τον σημερινό ναό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σ΄αυτή την διαδρομή των δύο χιλιομέτρων η συμμετοχή του κόσμου ήταν ικανοποιητική , αφού τα 80 και πλέον άτομα που ξεκίνησαν μετά τον αγιασμό και το καθιερωμένο λουκούμι, έγιναν άλλα τόσα στην διαδρομή κυρίως από ηλικιωμένους και μητέρες με μικρά παιδιά, μια πορεία που παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον για το χωριό μας, αφού έχει να κάνει με την ιστορία του και την παράδοση του Ναού της Αγ. Παρασκευής.

Την Ι. Εικόνα κατά την Πορεία κράτησαν τέσσερα παιδιά ντυμένα παραδοσιακά: ο Χρυστόφορος Γρ. Κομζιάς, ο Γιώργος Δημ. Δοσούλας, η Μαριλένα Γιάννη Κασσάρα και η Ευτυχία Ελευθερίου Κοσμά. Στο πέρασμα της Ι. Εικόνας κτυπούσαν οι καμπάνες της Αγ. Βαρβάρας και του προφήτη Ηλία, όπως και αυτή της Αγ. Παρασκευής κατά το πλησίασμα της. Στη συνέχεια ακολούθησε Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και μνημόσυνου κτητόρων.

Ανήμερα του εορτασμού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος.
Το καγκελάρι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος είχε πολύ κόσμο απόδημους και επισκέπτες και ο κύκλος στην πλατεία έκλεισε από τους συμμετέχοντες στο χορό, ενώ κάποιοι ντύθηκαν με τις παραδοσιακές στολές, δίπλα από τον Μπαϊραχτάρη του χορού όπως χορεύονταν στα παλιά τα χρόνια παρουσιάζοντας ωραίο θέαμα Ακολούθησε πανηγύρι με παραδοσιακά όργανα τόσο στην πλατεία , όσο και στο Αθήναιον που το γλέντι κράτησε μέχρι πριν το ξημέρωμα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι παντελής ήταν η απουσία των πολιτικών παραγόντων φέτος.