Το πρωϊ της Πρωτοχρονιάς, όπως κάθε χρόνο,  ο Πολιτιστικός  Σύλλογος Ροδαυγής «Η Αγ. Παρασκευή», έκοψε τη βασιλόπιτα  στην ταβέρνα της πλατείας, παρουσία 120  συγχωριανών σε γιορτινή και χαρούμενη  ατμόσφαιρα,   εν μέσω πολλών  ευχών για τον καινούργιο χρόνο, από όλους και για όλους.

Την πίτα ευλόγησε ο παπα-Θανάσης ευχόμενος « καλή χρονιά»  και στη συνέχεια  ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου  Χρήστος Σταύρος ανάμεσα από τα μέλη του Δ.Σ, αφού ευχήθηκε εκ μέρους του Δ.Σ. για το νέο έτος,   προσέφερε κομμάτια πίτας στον  πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, στην  Δημοτική Σύμβουλο Θεανώ Γραμματικού,  στον πρόεδρο της Κοινότητας Θεοφάνη  Κίτσο,  στους Συλλόγους Γυναικών και Σουμεσίου  στην Αδελφότητα  Αθήνας και στους  φίλους του Άμμου, καθώς και στον Σύλλογο  Ροδαυγιωτών Βορείου Αμερικής.

Ο Πολιτιστικός  Σύλλογος αναβιώνοντας ένα παλιό έθιμο, έβαλε τρία φλουριά  στην βασιλόπιτα  εκ των οποίων το πρώτο ήταν κέρμα συμβολίζοντας την τύχη στα χρήματα,  το δεύτερο  ήταν ένα πουρναρόφυλλο, συμβολίζοντας την τύχη στα ζωντανά και το τρίτο ήταν ένας  σπόρος καλαμποκιού, συμβολίζοντας  την τύχη στην φυτική παραγωγή.

Το φλουρί πέτυχε η Λουκία Λάμπρη Μπάζου   κερδίζοντας έναν  μεγάλο πίνακα ζωγραφικής του ζωγράφου Βασίλη Σταύρου, το πουρναρόφυλλο πέτυχε ο Παντελής Γεωργογιάννης   κερδίζοντας 5 κιλά μέλι  ντόπιων παραγωγών  και το σπόρο καλαμποκιού   πέτυχε η Μαρία Σπύρου Κομζιά κερδίζοντας 4 δέντρα,  (ένα κλίμα ζαμπέλα μπολιασμένο, μια κερασιά, μια ελιά και μια ροδιά  για την τύχη).

Κομμάτια πίτας ο Σύλλογος  έστειλε  και  σε  σπίτια ηλικιωμένων συγχωριανών που δεν μπόρεσαν και λόγω του ψύχους να παρευρεθούν  στην εκδήλωση.