Πολλοί Ροδαυγιώτες  μικροί και μεγάλοι, γέροι και γριές, αλλά και αρκετοί επισκέπτες παραβρέθηκαν  την Παρασκευή  το βράδυ, παραμονή  εορτής του Λαζάρου στο προαύλιο του ναού της Αγίας Παρασκευής, σε μια ζεστή « από όλες τις απόψεις»  βραδιά και τραγούδησαν με μεράκι και καημό μερικά από τα 24 τραγούδια που τραγουδιόνταν από τα παιδιά την παλαιά εποχή σε όλα τα σπίτια του χωριού, τα περισσότερα των οποίων ήταν σε συνοικισμούς.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  με την βοήθεια και των Φορέων της Ροδαυγής  πλαισίωσε την Λαογραφική ομάδα αναβιώνοντας  από 20-τίας το έθιμο αυτό, βάζοντας τον κόσμο στο εορταστικό  κλίμα των ημερών του Πάσχα, ώστε να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι τα  πατροπαράδοτα αυτά τραγούδια και να μην ξεχαστούν με το πέρασμα του χρόνου.

Φέτος  τα  τραγούδια που ακούστηκαν ήταν  του ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΥ, του ΜΩΡΟΥ, των ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ, της ΘΥΓΑΤΕΡΑΣ, της ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΣ, της ΒΑΒΩΣ  και αυτό του ΛΑΖΑΡΟΥ με την  αναπαράσταση  Τα στολισμένα δε καλάθια ήταν περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά.

Να τονίσουμε ότι η μέρα αυτή  παλαιότερα, ήταν μια ξεχωριστή και χαρούμενη μέρα  τόσο για τα παιδιά  όσο και  για τους νοικοκυραίους που περίμεναν με λαχτάρα τα παιδιά,  όλη μέρα και όλη νύχτα, που αποτελούνταν από ομάδες των τεσσάρων ατόμων, για να παραγγείλουν και να ακούσουν το τραγούδι της επιθυμίας τους. Τα παιδιά έπρεπε να ξέρουν καλά όλα τα τραγούδια, γιατί αλλιώς δεν γίνονταν δεκτά  από το σπιτικό και δεν θα κερνούνταν καλούδια της εποχής  εκείνης.

Στο τέλος της εκδήλωσης  ο Πολιτιστικός Σύλλογος κέρασε τους παρευρισκομένους  λουκούμι και αναψυκτικό.

Να σημειώσουμε  επίσης ότι  την Μ. Παρασκευή  τραγουδούν «τα Πάθη του Χριστού» στις 7 το απόγευμα,  στον ίδιο χώρο.