Τρεις Εικαστικές Δράσεις ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στις 1 και 2 Αυγούστου 2018 στη Ροδαυγή με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Με ενθουσιασμό για τη δημιουργία έργων μέσα στη φύση αποτυπώσαμε τους κορμούς των δέντρων σε μια ομάδα έργων που έγιναν εγκατάσταση με τον τίτλο «ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ».

Η πηγή του νερού, που υπάρχει στο χωριό, ήταν η αφορμή να δημιουργήσουμε ΥΔΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ με κοινό θέμα την Εκκλησία Αγία Παρασκευή, (πέτρινη, βασιλική, 1804) με τίτλο έργου « ΡΟΔΑΥΓΗ – ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ».

Ακόμη δουλέψαμε για την πολιτιστική κληρονομιά
(καθώς η Ροδαυγή έχει πάρει ΟΡΟΣΗΜΟ) δημιουργώντας μοτίβα της λαϊκής παράδοσης, σε έργα με τίτλο « ΣΤΗΜΟΝΙ ΚΑΙ ΥΦΑΔΙ ».

Το καλοκαίρι του 2018 η Ροδαυγή αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους συμμετέχοντες στις δράσεις, αλλά και για τους επισκέπτες που απόλαυσαν τα έργα των δράσεων στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Περιφερειακού Ιατρείου Ροδαυγής, καθώς αυτός άλλαξε χρήση για αυτές τις ημέρες και μετατράπηκε σε χώρο τέχνης.

Το φυσικό τοπίο της Ροδαυγής, ο αέρας, το κρύο τρεχούμενο νερό, το πράσινο, η θέα μαζί με τη φιλοξενία των κατοίκων αποτελούν δώρα στον επισκέπτη και πηγή έμπνευσης για κάθε καλλιτέχνη.

Καθώς γεννήθηκα στο συνοικισμό Λάψαινα, της Ροδαυγής, από μητέρα μοδίστρα, και πατέρα αγρότη, στη μνήμη μου υπάρχουν χαραγμένα τα τοπία με τις ρεματιές και τα πλατάνια και θέα προς τον Άραχθο ποταμό.

Η πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδαυγής Άρτας «Αγία Παρασκευή» για να πραγματοποιήσω εικαστικές δράσεις μου έδωσε μεγάλη χαρά, καθώς δημιουργώντας ξαναβρέθηκα μέσα στο φυσικό τοπίο της καταγωγής μου και όλοι μαζί βιώσαμε
τα οφέλη της τέχνης που είναι:
να μπούμε σε δράση,
να σκεφτούμε,
να δώσουμε λύσεις μέσα στο έργο
και τελικά το έργο να μιλήσει για τον δημιουργό και την αφορμή.

Επιπλέον, είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τα έργα μου, «Ποταμός» και «Γοργοστρόβιλα Νερά»,
δύο έργα που εμπνεύστηκα από τον ορμητικό Άραχθο, το ποτάμι που τροφοδοτεί τη γη και καθαρίζει στο πέρασμά του. Το μήνυμα της αέναης κίνησης είναι εμφανές.

Σοφία Βασιλείου Μπόμπολη – εικαστικός