Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων «Ο Δρόμος του Κάστανου», πραγματοποιήθηκε ημερίδα με τίτλο «ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑ», στην οποία συμμετείχαν εξαιρετικοί ομιλητές. Συντονίστρια της ημερίδας: Μαρία Μπίμπα (Γ. Γραμματέας του Συλλόγου)

Ο Δρ. Γεώργιος Μάνος, πρώην Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα: «Εναλλακτικές καλλιέργειες στην ορεινή Άρτα».

 


Ο Δρ. Δημήτριος Παπαχρήστος, Ερευνητής Α΄ στο Εργαστήριο Γεωργικής Εντομολογίας, όπου έχει την Επιστημονική Διεύθυνση Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Βιολογική  καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς στην Ήπειρο».

Η Δρ. Καλλιόπη Στάρα, εξωτερική συνεργάτιδα και διδάσκουσα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών (ΒΕΤ), Εργαστήριο Οικολογίας, η οποία μίλησε για το θέμα: «Η σημασία των αιωνόβιων δέντρων για τη Φύση και τον Πολιτισμό».

Ο Χρήστος Μέγας, Δημοσιογράφος με εξειδίκευση στα Εργασιακά, Ασφαλιστικά, Οικονομικά και Περιφερειακά ζητήματα, που παρουσίασε το θέμα: «Οι Προϋποθέσεις για ένα Ολιστικό Αναπτυξιακό Σχέδιο για τα Τζουμέρκα και το Ταμείο Ανάκαμψης».

Η Ελένη Αλεξίου, Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμημα Περιβάλλοντος)/Ιδρύτρια Wellnesstales (Lost in Nature), που παρουσίασε το θέμα: «Φύση, τουρισμός και ευεξία» (λόγω αδυναμίας της ομιλήτριας για παρουσία στην ημερίδα, το θέμα της παρουσίασε η Γ. Γραμματέας του Συλλόγου, Μαρία Μπίμπα).